Lista: Så optimerar du din Linkedin-profil

Din Linkedin-profil är minst lika viktigt som ditt traditionella cv. Executiveeffect listar fyra saker som du kan stryka från din profil.

Linkedin-profil

Enligt data från Linkedin har du endast tio sekunder på dig att fånga profilbesökarens intresse. Det är viktigt att ha en optimerad Linkedin-profil så inte massa onödigt skymmer sikten för vad du faktiskt vill förmedla. Med hjälp av tidningen Chef.se listar vi fyra saker som du bör rensa bort för att öka din chanser.

1. Kompetens som är irrelevant

Ta bort missvisande intyg som riskerar göra din profil otydlig och svårläst. Ha endast med kompetenser som är relevanta för den typ av arbete som du är intresserad av.

2. Missvisande kompetens

Lista inte gamla erfarenheter som överskuggar dina nuvarande ambitioner. Samla mindre relevanta anställningar under en och samma kategori som du förslagsvis kan kalla ”Tidigare arbetslivserfarenheter”.

3. För dåliga bilder på din Linkedin-profil

Din porträttbild bör hålla hög kvalité. Det gäller även för de övriga bilderna på Linkedin. Oskarpa eller dåligt beskurna bilder tas med fördel bort för att din profil ska se mer städad och proffsig ut.

4. Text i tredje person

Det blir löjligt och distanserande att skriva om dig själv i tredje person. Skriv i jag-form. Alla förstår att det är du själv som presenterar dig.

Annons

MH Konferens skapar lyckade möten

Sedan tolv år är MH Konferens specialiserad på att just skapa bra möten och skräddarsydda konferensarrangemang. Verksamheten är uppbyggd av VD Marina Häggblom med många år i branschen och en bakgrund som bland annat Key Account Manager