Executiveeffect är Sveriges nyhetssajt för yrkesrollen ledningsassistent.

All information på executiveeffect.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa vid citering. Ansvarig utgivare: Victor Träff. Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Vi har formulerat följande beskrivning för vår publicistiska verksamhet:

Oberoende nyheter, expertråd, inspiration, erfarenheter och verktyg för ​dig​ som jobbar närmast ledningen i företag och organisationer. Vi vänder oss till en yrkeskår som sitter i roller som chefsassistent, chefssekreterare, avdelningsassistent, ledningsassistent, GD-assistent, privatsekreterare, vd-assistent och vd-sekreterare. Den vanligaste titeln hos våra läsare är Executive Assistant, där av namnet på sajten. Vårt huvudfokus för innehåll är att serva den viktiga yrkesrollen ledningsassitent på Sveriges största företag och organisationer.

Om yrkesrollen:

Rollen har utvecklats mycket under de senaste åren, idag handlar jobbet i stor utsträckning om att vara projektledare för flera parallella projekt och samtidigt hantera vardagliga uppgifter. Det är inte ovanligt att vd-assistenten sitter med i ledningsgruppen och håller i all formalia runt styrelsemöten. I vissa företag sitter Executive Assistent med i styrelsen.  I många fall ingår det i rollen att ha personalansvar, om inte annat är nästan alltid assistenten en mycket stark informell ledare och beslutsfattare i organisationen med en väldigt stor insyn i verksamheten. Rollen handlar allt mer om att vara en ”business partner” till sin chef och det är nödvändigt för EA:n att på riktigt förstå affären fullt ut.

Vår verksamhet består av:

  • Sajten Executiveeffect.se med cirka 10 000 sidvisningar per månad.
  • Nyhetsbrev till varje fredag morgon till snart 5 000 prenumeranter i rollen ledningsassistent.

Verksamheten drivs av:

Eventeffect Nordic AB
Vasagatan 28
111 20 Stockholm

Kontakta oss:

Vd Victor Träff
Victor@eventeffect.se

Chefredaktör Sophia Loader
sophia@executiveeffect.se

Partner- och försäljningsansvarig, Lena Klaesson
lena@eventeffect.se

Om ossEditor, Lovisa Wallin, Executive  (Frilans)

Editor, Michelle Dandenell, Executive (Frilans)
michelle@dandenell.se

Publisher S-E Remmare
Sven@eventeffect.se


Hallå där Camilla Martinez Mares, redaktör på Executiveeffect

Om oss
Camilla Martinez Mares, vill lyfta yrkesrollen ledningsassistent

Vad är roligast med ditt arbete som redaktör? 

– Det är mina samtal med alla dessa fantastiska assistenter och att få möjligheten att vara med att lyfta fram dessa i många fall okända hjältar, inom sina företag och organisationer.


Artiklar om yrkesrollen ledningsassistent:

Rekryteraren: Så blir du en mer attraktiv Executive Assistant på arbetsmarknaden
Förståelse för affären, kunskap om det digitala och bättre engelska. Det är några områden som rekryteringskonsulten Eva Bennich Rathsman på Inhouse ser som områden som du bör fokusera på för att utveckla dig i Executive Assistant-rollen och bättre möta arbetsgivarnas krav.

10 egenskaper som utmärker en ”rockstar” Executive Assistant
En bra Executive Assistant spelar en avgörande roll för chefens och inte minst företagets framgång. En VD eller annan person på ledningsnivå som är van vid att ha en bra assistent klarar sig inte många dagar på egen hand. Det är inte en underdrift, utan en verklighet. Men vad krävs egentligen för att bli en oumbärlig Executive Assistant?

Här är utbildningarna för dig som vill bli (en vassare) chefsassistent
Är du sugen på att utbilda dig eller vidareutveckla dig inom din yrkesroll och bredda din kompetens för att matcha framtidens assistentroll? Spana då in dessa tre Executive Assistant-utbildningar.

Lista: Nätverksträffar för dig som arbetar som chefsassistent
Rollen som chefsassistent är ibland ensamt. Det är därför givande att träffa andra i samma yrkesroll för att utbyta erfarenheter och diskutera utmaningar. Här listar vi nätverksträffar för dig som vill utvecklas i din yrkesroll.

Vad tjänar en chefssekreterare, Vd-assistent?
Vi har tagit del av SCB´s årliga löneundersökning och presenterar här genomsnittslönerna för chefssekreterare, Vd-assistent.