Här är utbildningen för dig som vill bli (en vassare) chefsassistent

Är du sugen på att vidareutveckla dig inom din yrkesroll och bredda din kompetens för att matcha framtidens assistentroll? Och samtidigt spendera några dagar i London och utveckla dina kommunikativa färdigheter på engelska? Då finns den perfekta utbildningen för dig.

Titeln sekreterare är nästintill ett minne blott och modernare titlar som ­executive assistant, management ­assistant, ledningsassistent och vd-assistent har istället tagit över. Till skillnad från sekreteraren som till största delen hanterade kalendrar och renskrev handlingar, ställs idag högre krav på såväl chefer som deras assistenter. Utöver administrativ support förväntas chefsassisten även kunna ge stöd i själva verksamheten.

För att matcha kraven på framtidens assistentroll erbjuder Företagsuniversitetet i samarbete med IMA Sweden, International Management Assistants, en 17 dagars lång utbildning inom ett flertal, för chefsassistenten, viktiga områden.

Efter avslutad kurs kommer du att ha de kunskaper som behövs för att till exempel;

  • fungera effektivt i rollen som chefsassistent
  • kunna förstå och vara en del av företagets affär
  • kommunicera tydligt och professionellt vid möten, presentationer och informella förhandlingar
  • planera, genomföra och beställa olika typer av projekt
  • lösa problem på ett kreativt och nytänkande sätt

Utbildningen hålls i Stockholm och är upplagd på sju block, ett block i månaden, vilket gör att du kan arbeta parallellt med utbildningen. Nästa kursstart är i september 2019.

Läs mer om utbildningen.