Julen är en tid för gemenskap, men allt fler företag söker nya sätt att fira tillsammans. Hos SWING by Golfbaren möts smaker, stil och lekfull tävling i en inramning inspirerad av 1930-talets Art Deco och prohibition-era. Här serveras juliga sharing-menyer på fat som inbjuder till samtal och samspel vid bordet – innan kvällen fortsätter på minigolfbanorna där kollegorna utmanar varandra i en prestigelös men energifylld aktivitet.
Vi ställde fem frågor till Hans Olofsson om hur SWING by Golfbaren förvandlar företagsjulbordet till The Minigolf Experience – Winter Edition.
Hur skapar ni en unik julbordsupplevelse genom att kombinera sharing-mat i 30-talsanda med en minigolfrunda och vad i er matpresentation förstärker känslan av socialt spel?
Hos SWING by Golfbaren handlar julen inte bara om mat, den handlar om gemenskap, opretentiös tävling och njutning av flera slag. Under julen dressas vår sharing-meny med en kavalkad av julinspirerade rätter, skapad för att delas, prata om och skratta till, precis som ett riktigt gott samtal.
Den serveras generöst på fat, där varje rätt inbjuder till samspel vid bordet. När sällskapet sen rör sig vidare till våra tematiska minigolfbanor, ofta med ett glas i handen, förstärks känslan av en social helkväll.
Vilka möjligheter finns för företag att integrera tävlingsmoment eller teamutmaningar i era julbordsarrangemang och hur påverkar det gruppdynamiken?
Vi tror på tävlingens kraft och dess sociala inflytande i kombination med en prestigelös aktivitet. Därför erbjuder vi anpassade tävlingsupplägg med dedikerade spelvärdar som introducerar de tävlande i upplägget, delger tips, peppar teamen och slutligen premierar vinnarlaget med priser. Resultatet? Kollegor som lär känna varandra på nya sätt, ledarskap som kliver fram på banan och en lagkänsla som följer med till kontoret långt efter julen är över.
Hur kan ni anpassa julfirandet beroende på gruppstorlek till exempel 4–9 personer kontra 10–80 – och hur skräddarsyr ni upplägget för olika behov?
Vi är vana vid att jobba med grupper i alla storlekar – från det lilla ledningsteamet till hela avdelningen. Under julen erbjuder vi alla våra gäster vårt härliga sharing-julbord, där svenska klassiker flörtar med Amerika-inspirerade rätter. En middagsupplevelse som avrundas med vårt uppskattade dessertbord. Större sällskap eller helabonneringar erbjuds skräddarsydda lösningar där vi koordinerar mat, dryck, bana och tävlingsupplägg efter storlek och behov. Kanske med ett helt våningsplan eller något av våra privata rum för exklusivitet. Variationerna är flera och möjligheterna många!.
På vilket sätt bidrar den stilfulla inomhusmiljön, inspirerad av Art Deco och 30-talsprohibition-estetik, till helhetsupplevelsen av företagsjulbordet?
Vår miljö är som att kliva in i en film – glastak, svartvita foton från Manhattan, dämpad belysning och barer som hämtade ur en filmklassiker från 30-talet. Här möts vintage och samtidsdesign i en omsorgsfullt stylad helhet. Atmosfären gör något med människor, det blir lättare att släppa vardagens alla måsten i en ombonad nostalgimiljö och kunna fokusera helt på njutning. Precis det vill vi att ett lyckat julfirande ska leverera.
Hur kombinerar ni mat, dryck och minigolf på ett sätt som gör ert julbord till en ”The Minigolf Experience – Winter edition” särskilt för företagsgrupper som söker något annat än traditionella julmiddagar?
SWING by Golfbaren älskar fest och med det sagt går vi all in för högtiden under julen. Vi kallar företeelsen The Minigolf Experience – Winter Edition. För oss handlar det inte bara om ett julbord eller en aktivitet. Det är en helhetsupplevelse, där maten serveras i omgångar, minigolfen sätter guldkant och tillför dynamik till besöket, drycken följer med i handen eller serveras i baren. Kanske förgylls kvällen av levande musik, eller varför inte, gästande luciatåg. Allt för den maximala upplevelsen.