Executiveeffect
  • Start
    • Affärsresor
    • Expertråd
    • Inspiration
    • Kontor
    • Ledningsmöten
    • Livsstil
    • Möteskultur
    • Personlig utveckling
    • Rekrytering
    • Styrelsearbete
    • Säkerhet
  • Member
  • Utvalda mötes- & eventlokaler
  • Profiler
  • Krönikor
  • Karriär
  • Verktyg
  • EVENTLEVERANTÖRER
  • Partners
    • IMA – International Management Assistants 
    • Scandinavian XPO
    • Robot Event
    • 7A
    • Koncept & Event
    • Trippus
    • OneMotion
    • Elite hotels
    • Fotografiska
    • Citykonferensen
    • Golfbaren
    • Liberty International
    • Style Scandinavia
    • Mindley
    • Spritmuseum
    • Maxim
    • Artipelag
    • Aronsborg
    • Season Hotel
    • Kajen Nacka strand
    • Palacio de Cantalobos
  • Annonsera
  • Om oss
Skip to content

2025-09-10 | Julbord

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Klassiska smaker, hållbarhet och skräddarsydda upplevelser präglar årets trender inom julbordscatering. Vi har intervjuat Jesper Kask, CEO på Westers, som delar med sig av sina bästa tips för hur företag kan skapa festligare och mer minnesvärda julfiranden.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Julbordet är en tradition som många företag värnar om, men allt fler söker flexibla lösningar där catering kan erbjuda samma gemenskap och stämning som ett restaurangbesök. Hur möter man medarbetarnas olika behov, och vilka möjligheter finns för att skapa en unik upplevelse på kontoret eller i en eventlokal? Jesper Kask, CEO på Westers, berättar här om de senaste trenderna, viktiga planeringsråd och kreativa idéer för att ta årets julfirande till nästa nivå.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord
Jesper Kask, vd Westers

Vilka trender ser ni inom julbords­catering just nu – både när det gäller smaker och hur företagskunder vill ha sina upplägg?

Julborden ser vi fortsatt har väldigt stort fokus på det klassiska – det är på något sätt skinkan, Jansson, sillen med mera som präglar julen för många – men att allt fler öppnar upp för att få klassikerna med en liten twist på. Exempel kan vara veganska och vegetariska varianter på julbordsrätter, hummermousse på ägghalvan istället för skagen eller en dessert på clementiner.
Möjligheten att kunna spara överbliven mat i matlådor från sin tillställning är också något som blir vanligare att våra kunder frågar efter, vilket så klart är super ur ett hållbarhetsperspektiv. I samma anda ser vi många som trycker på önskemål om närodlat och ekologiskt, vilket fortsätter vara viktigt.

Hur kan catering skapa samma känsla av gemenskap och fest som ett klassiskt restaurangjulbord – fast ute på företagets egen arbetsplats eller event?

Jag tror dels att man får exklusivitet på platsen, vare sig det är eget kontor eller en eventlokal, är en del utav att skapa den känslan.

En annan nyckel är att man kan skräddarsy sin upplevelse och därmed få in känslan av gemenskap på ett helt annat sätt. Vill ni skapa kreativa juldrinkar i företagets färger? Bygga ett litet ”winter wonderland” på ert kontor? Ha en interaktiv mattävling i vem som gör den bästa sillen? Allt detta går att anpassa till vad ni själva gillar och har för budget, vilket skiljer sig mot en restaurang med ett färdigt koncept.

Vad är det viktigaste att tänka på när man beställer julbords­catering till en större grupp, för att säkerställa både kvalitet och upplevelse?

Julbord som koncept är ju tacksamt på så sätt att det innehåller något för alla. Vid stora grupper över 50 personer exempelvis, behöver man tänka ännu mer på saker som logistik och flöden, även för ett kontorsfirande, för att undvika köer eller en negativ upplevelse. Här kan vi också självklart hjälpa till som bollplank och med det material som kan behövas för att skapa ett bra flöde.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Hur arbetar ni på Westers med att anpassa julbords­catering efter olika behov – exempelvis specialkost, gröna alternativ eller mer exklusiva menyer?

Vi samlar alltid in specialkost och gör ersättningsrätter utifrån den informationen, så att alla får ta del av helheten av julbordets utbud men med modifieringar utifrån allergier och dylikt. Vi erbjuder också ett helt vegetariskt julbord (det gröna julbordet) för de sällskap som önskar grönt, och har även satt ihop en härlig julfrukost, en mingel/cocktailmeny med julens smaker och en exklusiv trerätters med juliga inslag. Relativt nytt är också att vi har tagit fram juliga canapéer att servera till bubblet (eller glöggen) samt minidesserter med julsmaker.

Vilka är era bästa tips för företag som vill använda catering till att göra julfirandet mer inspirerande och minnesvärt för sina medarbetare?

Generellt, om man vill kunna få en mer skräddarsydd upplevelse, med större frihet, mer exklusivitet och mer personlig service, kan julbord eller julfest med catering vara ett riktigt bra alternativ! Varför inte ha med en kock på plats som visar och förklarar tekniken bakom en griljering? Eller en bartender som gör julens cocktail live framför dina gäster? Eller en interaktiv station där man får skapa sitt eget julgodis som gäst? Bara fantasin sätter begränsningarna!

Redaktionen [email protected]

Läs mer:

Choklad, julshow och sjöutsikt – Aronsborg skapar helhetsupplevelser för företag

Choklad, julshow och sjöutsikt – Aronsborg skapar helhetsupplevelser för företag

På Aronsborg i Bålsta väntar mer än ett julbord. Här kombineras mat, övernattning och relax med chokladupplevelser och en sprakande julshow. Resultatet blir en helhet som stärker gemenskapen och gör årets avslutning till något alldeles extra för företagsgrupper.

Julbord med skärgårdsmagi – Artipelag bjuder på hantverk, arkitektur och naturupplevelse

Julbord med skärgårdsmagi – Artipelag bjuder på hantverk, arkitektur och naturupplevelse

Ett julbord som dröjer sig kvar länge. På Artipelag kombineras genuin matlagning med havsutsikt, konst och skandinavisk design. För företag som vill samla sina medarbetare blir resultatet en helkväll som förenar tradition med exklusivitet.

Julfirande med 7A: Tradition, skaldjur och orangerier med utsikt över takåsarna

Julfirande med 7A: Tradition och orangerier med utsikt över takåsarna

När julen närmar sig vill företag samla sina medarbetare för att fira året som gått – men på ett sätt som känns både stämningsfullt och unikt. Hos 7A finns möjligheter för alla typer av julfiranden: från högtidliga salonger på Posthuset till mingel med Nybroviken som fond på Strandvägen eller en glittrande takterrass på Odenplan.

Chalmers använder Trippus för internationell hybridkonferens

Chalmers använder Trippus för internationell hybridkonferens

Annons

Världens största vetenskapliga hybridkonferens inom produktutveckling ICED arrangeras av Chalmers Tekniska Högskola. Konferensen använder Trippus plattform för hybridmöten för anmälan, livesändning och interaktion samt för att koppla ihop deltagare på plats med dem som deltar på distans. Anmäl dig till vårt webinar den 2 september för att se hur det gick till i praktiken!

Annonsplatta gron
IMA banner

BESTÄLL VÅRT KOSTNADSFRIA NYHETSBREV

Jag godkänner EventEffect Nordics personuppgiftspolicy *Personuppgiftspolicy

300x250 studio puck

Tillgängliga nätverk

 
  • IMA - International Management Assistants Sweden
  • Inhouse - Nätverket för Executive Assistants
  • The Pace - Nätverk för executive assistants
  • EGN - Nätverk för executive assistants
  • Chefssekreterarna Skåne
  • Cassto
  • Dialog - Kompetensnätverket för Executive Assistants
  • Handelskammarens Nätverk för VD-assistenter

Krönika

Utbildning

- Distansutbildningar

AKTUELLT ERBJUDANDE

Lediga Jobb

  • Office Manager – Duni Group Malmö | Konsult via Bravura
  • Volvo Group rekryterar Executive Assistant – Göteborg/Lyon
  • Office Manager-jobb hos Duni Group i Malmö | Konsultuppdrag
  • Deltidsjobb: Administratör i Göteborg – Teknikbolag i bygg
  • The Pace söker Koordinator i Stockholm | Ledningsnära konsultuppdrag
  • Office Manager Linköping – IMI Supply Chain Solutions
  • Seco Tools: Process Office Manager – global Order-to-Deliver
  • Executive Assistant till koncernchef – Voky/Zollner, Linköping
  • Office Manager i Solna – deltid via Adecco | Executiveeffect
  • Office Manager Stockholm – start omgående | Manpower
  • Executive Assistant – energimyndighet, Sundbyberg | JobBusters
  • Koordinator och Office Manager – Trafikkontoret, Stockholms stad
  • Executive Assistant till Mysafety i Stockholm – ledningsstöd nära vd
  • Executive Assistant till VP MACH – Hitachi Energy
  • Executive Assistant Stockholm – 24 mån uppdrag via Incluso
  • Executive Assistant till CEO i Stockholm | Top of Heart
  • Executive Assistant-volontär | Mercy Ships Sverige
  • Office Manager med teamledaransvar i Stockholm | The Pace
  • Legora rekryterar Executive Assistant – Growth i Stockholm
  • Executive Assistant/Office Coordinator | Specsavers Göteborg

Mest läst

Kadi Upmark, Vår Gård: En vd som vuxit in i ledarrollen 

Kadi Upmark, Vår Gård: En vd som vuxit in i ledarrollen 

När hon 2016 intog vd-stolen på hotell- och konferens-anläggningen Vår Gård i Saltsjöbaden utanför Stockholm gick hon från att vara Executive Assistant till att bli kollegornas chef. 2019 storsatsade de genom att utöka med hotellverksamhet och en exklusiv finkrog. Den utsågs i våras till ”Årets hotellrestaurang” och siktet är inställt på en stjärna i Guide Michelin. Vi får ett finstämt ...
Ministerns EA bjöd på sina erfarenheter

Ministerns EA bjöd på sina erfarenheter

Marie Voss, vd-assistent på Sydsvenska Handelskammaren håller regelbundet i mötesserien ”Möt en VD-assistent” och igår var det dags för en riktig drömgäst ...
Mötesexperten Fredrik Bauer: Kan ett infomöte vara effektivt?

Mötesexperten Fredrik Bauer: Kan ett infomöte vara effektivt?

De flesta arbetsplatser har informationsmöten av olika slag. Möten som ofta upplevs tråkiga och som sällan förmedlar ny information på ett effektivt sätt. I en ny krönika från Executiveeffects återkommande gästskribent Fredrik Bauer reflekterar han över fenomenet och ger förslag till förändring.
Dan Persson Knistad Herrgård: ”Steffo är mitt bollplank”

Dan Persson Knistad Herrgård: ”Steffo är mitt bollplank”

Hallå där... Dan Persson, vd och ägare till Knistad Herrgård i Skövde. Vi tog en pratstund med Dan om hur han tagit verksamheten genom pandemitiden och hur hans samarbete ser ut med delägaren Steffo Törnquist.
Jenny

Möt Jenny Haglund Sahlin chefsassistent inom Handelsbanken

Jenny på Handelsbanken visar hur rollen som chefsassistent handlar om mod, kultur och människokännedom – inte bara struktur.

 

Executiveeffect.se - Oberoende nyheter, expertråd, inspiration och verktyg för ​dig​ som jobbar närmast ledningen i företag och organisationer.
Eventeffect Nordic AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm
Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Eventeffect.se | Passioneffect.se | Saleseffect.se | Influencereffect.se | | Greatplacesinsweden.com