Executiveeffect
  • Start
    • Affärsresor
    • Expertråd
    • Inspiration
    • Kontor
    • Ledningsmöten
    • Livsstil
    • Möteskultur
    • Personlig utveckling
    • Rekrytering
    • Styrelsearbete
    • Säkerhet
  • Member
  • Utvalda mötes- & eventlokaler
  • Profiler
  • Krönikor
  • Karriär
  • Verktyg
  • EVENTLEVERANTÖRER
  • Partners
    • IMA – International Management Assistants 
    • Scandinavian XPO
    • Robot Event
    • 7A
    • Koncept & Event
    • Trippus
    • OneMotion
    • Elite hotels
    • Fotografiska
    • Citykonferensen
    • Golfbaren
    • Liberty International
    • Style Scandinavia
    • Mindley
    • Spritmuseum
    • Maxim
    • Artipelag
    • Aronsborg
    • Season Hotel
    • Kajen Nacka strand
    • Palacio de Cantalobos
  • Annonsera
  • Om oss
Skip to content

2025-09-04 | Julbord

En julupplevelse utöver det vanliga – AVEQIA kombinerar matlagning och teambuilding

På AVEQIA i Stockholm förvandlas julbordet till en interaktiv matlagningsupplevelse. Här får företagsgrupper inte bara njuta av god mat, utan också stärka relationer, samarbeta och skapa minnen tillsammans i köket.

En julupplevelse utöver det vanliga – AVEQIA kombinerar matlagning och teambuilding

Julbordet är en av årets mest älskade traditioner, men hos AVEQIA får den en helt ny dimension. Med fokus på delaktighet, kreativitet och teamkänsla bjuder de in företag att själva ta plats i köket tillsammans med professionella kockar. Resultatet blir en lyxig måltid som alla är med och skapar – och en aktivitet som förenar matglädje med teambuilding. Vi träffade Anna Chu, VD på AVEQIA, som berättar mer om hur deras koncept lockar företag år efter år.

Anna Chu, VD på AVEQIA
Anna Chu, VD på AVEQIA

Hur förvandlar ni den traditionella julbordstraditionen till en matlagningsaktivitet med teambuilding som lockar företag?

Vi tar det bästa från julbordstraditionen – smakerna, gemenskapen och feststämningen – och förvandlar det till en interaktiv matlagningsupplevelse. Istället för att ni bara kommer och sätter er vid ett uppdukat bord får deltagarna i gruppen själva ta plats i köket, arbeta tillsammans i team och tillaga en meny inspirerad av säsongen, med stöd av våra professionella kockar. Det gör att upplevelsen blir aktiv, kreativ och social, samtidigt som alla får njuta av en lyxig måltid tillsammans.

Vad är det främsta värdet i att företagsgrupper lagar julmat tillsammans – jämfört med att gå på ett klassiskt uppdukat julbord?

Skillnaden mellan vår upplevelse och ett klassiskt uppdukat julbord ligger framförallt i delaktigheten och samspelet. När ni som kollegor lagar mat tillsammans skapas naturliga samarbeten och ny dynamik som stärker relationerna i gruppen. Ni får en chans att upptäcka varandras styrkor på ett avslappnat sätt, samtidigt som ni har roligt tillsammans. Ett klassiskt julbord kan vara trevligt, men hos oss får ni en upplevelse som engagerar hela teamet och lämnar bestående minnen. Sedan är det många av våra gäster som uppskattar att slot-tider som man har på restaurang inte finns här hos oss, utan här får ni rå om er grupp i lugn och ro, det är alltså ingen andra sittning som skall in direkt efter er. På det sättet får ni njuta i lugn och ro.

Hur kan ni skräddarsy AVEQIAs julaktiviteter för företag – exempelvis med konferensdel, private dining eller andra specialarrangemang?

Vi är vana vid att anpassa våra upplevelser efter våra gästers behov och önskemål. Många kombinerar matlagningsaktiviteten med en konferensdel i våra lokaler, andra väljer private dining för ett mer exklusivt upplägg, eller lägger till särskilda arrangemang som vinprovningar, prisutdelningar eller mingel. Andra väljer att lägga sin matlagningsaktivitet på dagtid för att anpassa sig efter medarbetare som har svårt att medverka på kvällstid. Vårt mål är alltid att skapa en helhetsupplevelse som matchar syftet med ert event – vare sig det handlar om att fira framgångar, stärka teamet eller bygga relationer med kunder.

Hur integrerar ni årets julmeny – som inte är ett traditionellt julbord men inspirerad av säsongens smaker – i ett företagsevent?

Vår meny bygger alltid på säsongens råvaror och smaker, men med en modern och kreativ twist. Istället för klassiska julbordsrätter får ni prova nya kombinationer där tradition möter innovation. På så vis behåller vi den juliga känslan och smakerna, men i en form som passar en fine dining-upplevelse och som blir roligare att laga än att rulla köttbullar och griljera skinka. Det gör att maten både överraskar och inspirerar, samtidigt som den knyter an till säsongens högtidliga stämning.

Vilken typ av feedback får ni från företag som återkommer år efter år – vad lyfter de oftast fram som anledning till att komma tillbaka till er julupplevelse?

Återkommande kunder brukar lyfta fram atmosfären, engagemanget och den unika kombinationen av aktivitet och matupplevelse. De uppskattar att det inte bara blir en middag, utan ett tillfälle där alla deltar, samarbetar och har roligt tillsammans. Många berättar också att våra kockar bidrar med energi, inspiration och en känsla av exklusivitet som gör att evenemanget känns speciellt. Det är den helhetsupplevelsen – att både laga, lära och njuta – som gör att de väljer att komma tillbaka år efter år.

Redaktionen [email protected]

Läs mer:

Choklad, julshow och sjöutsikt – Aronsborg skapar helhetsupplevelser för företag

Choklad, julshow och sjöutsikt – Aronsborg skapar helhetsupplevelser för företag

På Aronsborg i Bålsta väntar mer än ett julbord. Här kombineras mat, övernattning och relax med chokladupplevelser och en sprakande julshow. Resultatet blir en helhet som stärker gemenskapen och gör årets avslutning till något alldeles extra för företagsgrupper.

Julbord med skärgårdsmagi – Artipelag bjuder på hantverk, arkitektur och naturupplevelse

Julbord med skärgårdsmagi – Artipelag bjuder på hantverk, arkitektur och naturupplevelse

Ett julbord som dröjer sig kvar länge. På Artipelag kombineras genuin matlagning med havsutsikt, konst och skandinavisk design. För företag som vill samla sina medarbetare blir resultatet en helkväll som förenar tradition med exklusivitet.

Julfirande med 7A: Tradition, skaldjur och orangerier med utsikt över takåsarna

Julfirande med 7A: Tradition och orangerier med utsikt över takåsarna

När julen närmar sig vill företag samla sina medarbetare för att fira året som gått – men på ett sätt som känns både stämningsfullt och unikt. Hos 7A finns möjligheter för alla typer av julfiranden: från högtidliga salonger på Posthuset till mingel med Nybroviken som fond på Strandvägen eller en glittrande takterrass på Odenplan.

Polhemsalen – en konferens som lyfter era idéer till nya höjder

Polhemsalen – en annorlunda konferenslokal som inspirerar och överraskar

Annons

Ibland behöver en konferens vara mer än bara ett möte – det behöver vara en upplevelse som känns ny, annorlunda och inspirerande. Att samlas i en unik miljö kan lyfta energin, öppna upp för nya idéer och ge teamet en känsla av att vara en del av något speciellt.

Annonsplatta gron
IMA banner

BESTÄLL VÅRT KOSTNADSFRIA NYHETSBREV

Jag godkänner EventEffect Nordics personuppgiftspolicy *Personuppgiftspolicy

300x250 studio puck

Tillgängliga nätverk

 
  • IMA - International Management Assistants Sweden
  • Inhouse - Nätverket för Executive Assistants
  • The Pace - Nätverk för executive assistants
  • EGN - Nätverk för executive assistants
  • Chefssekreterarna Skåne
  • Cassto
  • Dialog - Kompetensnätverket för Executive Assistants
  • Handelskammarens Nätverk för VD-assistenter

Krönika

Utbildning

- Distansutbildningar

AKTUELLT ERBJUDANDE

Lediga Jobb

  • Office Manager – Duni Group Malmö | Konsult via Bravura
  • Volvo Group rekryterar Executive Assistant – Göteborg/Lyon
  • Office Manager-jobb hos Duni Group i Malmö | Konsultuppdrag
  • Deltidsjobb: Administratör i Göteborg – Teknikbolag i bygg
  • The Pace söker Koordinator i Stockholm | Ledningsnära konsultuppdrag
  • Office Manager Linköping – IMI Supply Chain Solutions
  • Seco Tools: Process Office Manager – global Order-to-Deliver
  • Executive Assistant till koncernchef – Voky/Zollner, Linköping
  • Office Manager i Solna – deltid via Adecco | Executiveeffect
  • Office Manager Stockholm – start omgående | Manpower
  • Executive Assistant – energimyndighet, Sundbyberg | JobBusters
  • Koordinator och Office Manager – Trafikkontoret, Stockholms stad
  • Executive Assistant till Mysafety i Stockholm – ledningsstöd nära vd
  • Executive Assistant till VP MACH – Hitachi Energy
  • Executive Assistant Stockholm – 24 mån uppdrag via Incluso
  • Executive Assistant till CEO i Stockholm | Top of Heart
  • Executive Assistant-volontär | Mercy Ships Sverige
  • Office Manager med teamledaransvar i Stockholm | The Pace
  • Legora rekryterar Executive Assistant – Growth i Stockholm
  • Executive Assistant/Office Coordinator | Specsavers Göteborg

Mest läst

Kadi Upmark, Vår Gård: En vd som vuxit in i ledarrollen 

Kadi Upmark, Vår Gård: En vd som vuxit in i ledarrollen 

När hon 2016 intog vd-stolen på hotell- och konferens-anläggningen Vår Gård i Saltsjöbaden utanför Stockholm gick hon från att vara Executive Assistant till att bli kollegornas chef. 2019 storsatsade de genom att utöka med hotellverksamhet och en exklusiv finkrog. Den utsågs i våras till ”Årets hotellrestaurang” och siktet är inställt på en stjärna i Guide Michelin. Vi får ett finstämt ...
Ministerns EA bjöd på sina erfarenheter

Ministerns EA bjöd på sina erfarenheter

Marie Voss, vd-assistent på Sydsvenska Handelskammaren håller regelbundet i mötesserien ”Möt en VD-assistent” och igår var det dags för en riktig drömgäst ...
Mötesexperten Fredrik Bauer: Kan ett infomöte vara effektivt?

Mötesexperten Fredrik Bauer: Kan ett infomöte vara effektivt?

De flesta arbetsplatser har informationsmöten av olika slag. Möten som ofta upplevs tråkiga och som sällan förmedlar ny information på ett effektivt sätt. I en ny krönika från Executiveeffects återkommande gästskribent Fredrik Bauer reflekterar han över fenomenet och ger förslag till förändring.
Dan Persson Knistad Herrgård: ”Steffo är mitt bollplank”

Dan Persson Knistad Herrgård: ”Steffo är mitt bollplank”

Hallå där... Dan Persson, vd och ägare till Knistad Herrgård i Skövde. Vi tog en pratstund med Dan om hur han tagit verksamheten genom pandemitiden och hur hans samarbete ser ut med delägaren Steffo Törnquist.
Jenny

Möt Jenny Haglund Sahlin chefsassistent inom Handelsbanken

Jenny på Handelsbanken visar hur rollen som chefsassistent handlar om mod, kultur och människokännedom – inte bara struktur.

 

Executiveeffect.se - Oberoende nyheter, expertråd, inspiration och verktyg för ​dig​ som jobbar närmast ledningen i företag och organisationer.
Eventeffect Nordic AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm
Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Eventeffect.se | Passioneffect.se | Saleseffect.se | Influencereffect.se | | Greatplacesinsweden.com