Executiveeffect
  • Start
    • Affärsresor
    • Expertråd
    • Inspiration
    • Kontor
    • Ledningsmöten
    • Livsstil
    • Möteskultur
    • Personlig utveckling
    • Rekrytering
    • Styrelsearbete
    • Säkerhet
  • Member
  • Utvalda mötes- & eventlokaler
  • Profiler
  • Krönikor
  • Karriär
    • Lediga Jobb
  • Verktyg
  • EVENTLEVERANTÖRER
  • Partners
    • IMA – International Management Assistants 
    • Scandinavian XPO
    • Robot Event
    • 7A
    • Koncept & Event
    • Trippus
    • OneMotion
    • Elite hotels
    • Fotografiska
    • Bio & Bistro Capitol
    • Aktiva event
    • Citykonferensen
    • Båsenberga Hotell & Konferens
    • Golfbaren
    • Volvo Studio
    • Liberty International
    • Convendum
    • Ventla
    • Style Scandinavia
    • Mindley
    • Spritmuseum
    • Maxim
    • Artipelag
    • Aronsborg
  • Annonsera
  • Om oss
Skip to content

2025-09-10 | Julbord

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Klassiska smaker, hållbarhet och skräddarsydda upplevelser präglar årets trender inom julbordscatering. Vi har intervjuat Jesper Kask, CEO på Westers, som delar med sig av sina bästa tips för hur företag kan skapa festligare och mer minnesvärda julfiranden.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Julbordet är en tradition som många företag värnar om, men allt fler söker flexibla lösningar där catering kan erbjuda samma gemenskap och stämning som ett restaurangbesök. Hur möter man medarbetarnas olika behov, och vilka möjligheter finns för att skapa en unik upplevelse på kontoret eller i en eventlokal? Jesper Kask, CEO på Westers, berättar här om de senaste trenderna, viktiga planeringsråd och kreativa idéer för att ta årets julfirande till nästa nivå.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord
Jesper Kask, vd Westers

Vilka trender ser ni inom julbords­catering just nu – både när det gäller smaker och hur företagskunder vill ha sina upplägg?

Julborden ser vi fortsatt har väldigt stort fokus på det klassiska – det är på något sätt skinkan, Jansson, sillen med mera som präglar julen för många – men att allt fler öppnar upp för att få klassikerna med en liten twist på. Exempel kan vara veganska och vegetariska varianter på julbordsrätter, hummermousse på ägghalvan istället för skagen eller en dessert på clementiner.
Möjligheten att kunna spara överbliven mat i matlådor från sin tillställning är också något som blir vanligare att våra kunder frågar efter, vilket så klart är super ur ett hållbarhetsperspektiv. I samma anda ser vi många som trycker på önskemål om närodlat och ekologiskt, vilket fortsätter vara viktigt.

Hur kan catering skapa samma känsla av gemenskap och fest som ett klassiskt restaurangjulbord – fast ute på företagets egen arbetsplats eller event?

Jag tror dels att man får exklusivitet på platsen, vare sig det är eget kontor eller en eventlokal, är en del utav att skapa den känslan.

En annan nyckel är att man kan skräddarsy sin upplevelse och därmed få in känslan av gemenskap på ett helt annat sätt. Vill ni skapa kreativa juldrinkar i företagets färger? Bygga ett litet ”winter wonderland” på ert kontor? Ha en interaktiv mattävling i vem som gör den bästa sillen? Allt detta går att anpassa till vad ni själva gillar och har för budget, vilket skiljer sig mot en restaurang med ett färdigt koncept.

Vad är det viktigaste att tänka på när man beställer julbords­catering till en större grupp, för att säkerställa både kvalitet och upplevelse?

Julbord som koncept är ju tacksamt på så sätt att det innehåller något för alla. Vid stora grupper över 50 personer exempelvis, behöver man tänka ännu mer på saker som logistik och flöden, även för ett kontorsfirande, för att undvika köer eller en negativ upplevelse. Här kan vi också självklart hjälpa till som bollplank och med det material som kan behövas för att skapa ett bra flöde.

Julbordscatering 2025 – Jesper Kask, CEO på Westers, om trenderna och tipsen för företagsjulbord

Hur arbetar ni på Westers med att anpassa julbords­catering efter olika behov – exempelvis specialkost, gröna alternativ eller mer exklusiva menyer?

Vi samlar alltid in specialkost och gör ersättningsrätter utifrån den informationen, så att alla får ta del av helheten av julbordets utbud men med modifieringar utifrån allergier och dylikt. Vi erbjuder också ett helt vegetariskt julbord (det gröna julbordet) för de sällskap som önskar grönt, och har även satt ihop en härlig julfrukost, en mingel/cocktailmeny med julens smaker och en exklusiv trerätters med juliga inslag. Relativt nytt är också att vi har tagit fram juliga canapéer att servera till bubblet (eller glöggen) samt minidesserter med julsmaker.

Vilka är era bästa tips för företag som vill använda catering till att göra julfirandet mer inspirerande och minnesvärt för sina medarbetare?

Generellt, om man vill kunna få en mer skräddarsydd upplevelse, med större frihet, mer exklusivitet och mer personlig service, kan julbord eller julfest med catering vara ett riktigt bra alternativ! Varför inte ha med en kock på plats som visar och förklarar tekniken bakom en griljering? Eller en bartender som gör julens cocktail live framför dina gäster? Eller en interaktiv station där man får skapa sitt eget julgodis som gäst? Bara fantasin sätter begränsningarna!

Redaktionen [email protected]

Läs mer:

En Magisk Jul tillbaka i Jönköping – en helkväll med överraskningar, show och julmagi

En Magisk Jul tillbaka i Jönköping – en helkväll med överraskningar, show och julmagi

I år blir julen verkligen magisk! Efter succén 2022 och 2023 gör FC Gruppen nu comeback med sin storslagna julproduktion En Magisk Jul. Efter ett års paus är konceptet tillbaka – större, mer överraskande och mer underhållande än någonsin.

Julfirande med en twist – minigolf, sharing-mat och Art Deco

Julfirande med en twist – minigolf, sharing-mat och Art Deco

Vi träffade Hans Olofsson, grundare och VD för SWING by Golfbaren, som berättar hur de skapar en unik julupplevelse där mat, spel och miljö samspelar i en helkväll utöver det vanliga.

Julbord med variation – Sabis skapar unika upplevelser för alla sällskap

Julbord med variation – Sabis skapar unika upplevelser för alla sällskap

Att samla kollegor, familj eller vänner runt julbordet är en tradition många ser fram emot. Hos Sabis Hotell & Möten erbjuds allt från klassiska julbord i herrgårdsmiljö till moderna mingelupplevelser med utsikt över Stockholm.

Therese Eijvergård - veckans Mindley profil

Therese Eijvergård – veckans Mindley profil

Annons

Therese Eijvergård är veckans profil på Mindley. Med sin unika kombination av beteendevetenskap, biokemisk expertis och personlig erfarenhet, hjälper hon företag och individer att optimera hälsa och energi för långsiktig framgång.

Annonsplatta gron
IMA banner

BESTÄLL VÅRT KOSTNADSFRIA NYHETSBREV

Jag godkänner EventEffect Nordics personuppgiftspolicy *Personuppgiftspolicy

300x250 studio puck

Tillgängliga nätverk

 
  • IMA - International Management Assistants Sweden
  • Inhouse - Nätverket för Executive Assistants
  • The Pace - Nätverk för executive assistants
  • EGN - Nätverk för executive assistants
  • Chefssekreterarna Skåne
  • Cassto
  • Dialog - Kompetensnätverket för Executive Assistants
  • Handelskammarens Nätverk för VD-assistenter

Krönika

Utbildning

- Distansutbildningar

AKTUELLT ERBJUDANDE

Lediga Jobb

Mest läst

EA-mingel #11 – Laax Experience på Skandia Bio

EA-mingel #11 – Laax Experience på Bio Skandia

Välkommen till höstens EA-mingel den 14 oktober! Denna gång samlas vi på anrika Bio Skandia i Stockholm för en kväll där Schweiz står i centrum – med inspiration, nätverkande och ett högaktuellt tema: Ledarskap med neurovetenskap och beteendepsykologi.
EA Mingel #9 | Varmt välkommen till After Work på härlig Season Hotel

EA Mingel #10 | Varmt välkommen till After Work på härlig Season Hotel

Den 23 september bjuder Executiveeffect och Season Hotel in till en härlig kväll, exklusivt för dig som är EA eller ledningsassistent. Du är varmt välkommen till After Work med nätverkande, föreläsning och trevliga aktiteter. 14 platser kvar!
Wow, vilken kväll det blev när Mötesbaren gästande Maxim Stockholm

Wow, vilken kväll det blev när Mötesbaren gästande Maxim Stockholm

Det blev en inspirerande afton när Mötesbaren intog det nyrenoverade Maxim Stockholm. Över 200 personer deltog i kvällen och kommentarer som ”galet fin renovering”, ”här är det så personligt” och ”magiskt trevlig och gott” hördes gång på gång i minglet.
Globala priser på affärsresor stabiliseras – möjlighet för strategisk omställning 2025–2026

Globala priser på affärsresor stabiliseras – möjlighet för strategisk omställning 2025–2026

Efter flera år av prissvängningar ser den nya CWT/GBTA Global Business Travel Forecast 2026 en stabiliseringsfas för priserna på flyg, hotell och marktransport, trots ekonomisk osäkerhet.
Delta i EA Barometern 2025 och påverka bilden av din yrkesroll

Delta i EA Barometern 2025 och påverka bilden av din yrkesroll

Hur ser vardagen ut för Sveriges Executive Assistants, VD-assistenter och ledningsassistenter idag? Nu lanserar vi på Executiveeffect EA Barometern 2025 – en unik undersökning som samlar in erfarenheter, utmaningar och möjligheter från yrkesrollen.

 

Executiveeffect.se - Oberoende nyheter, expertråd, inspiration och verktyg för ​dig​ som jobbar närmast ledningen i företag och organisationer.
Eventeffect Nordic AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm
Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Eventeffect.se | Passioneffect.se | Saleseffect.se | Influencereffect.se | Bestplacesinsweden.com