Trots affärsresenärens ofta intensiva arbetsdagar med resor och möten, skapas ändå ofta mer tid för restaurangbesök och umgänge utan hemmets måsten i vardagen.
Men att gå ut och äta själv kan kännas obekvämt. Med sitt koncept SOLO erbjuder därför restaurangen Oaxen Slip, som ligger på Djurgården i Stockholm, ett sammanhang för affärsresenärer där solo är normen.
– Så mycket som en fjärdedel av affärsresenärerna uppger att de söker efter sammanhang där de kan äta tillsammans med andra. Att äta ute på egen hand upplever många som ett problem då kulturen inte funnits i Sverige tidigare och att kompetens att ta hand om ensamätare saknas, säger Joachim Sundqvist, forskare vid Umeå Universitet i ett pressmeddelande som just nu genomför forskningsprojektet ”Äta ute – en studie av besökares aktiviteter relaterad till mat-och måltider.”
Oaxen SOLO är på onsdagar och fredagar på Oaxen Slip. För att delta finns bara ett krav, du måste komma själv – utan kollegor, kunder eller vänner.