Vi intervjuade Ulla Mäki, Director of Sales på Sabis Hotell & Möten, som berättar om hur deras olika anläggningar skapar minnesvärda julupplevelser för både små och stora grupper.
Ni driver flera mötes- och eventanläggningar i Stockholm – hur skiljer sig julbordsupplevelsen mellan era olika platser?
Vi har både hotell och eventanläggningar som har olika julerbjudanden för både privatpersoner och den lilla eller stora gruppen, där t ex Solna United kan välkomna uppåt 450 sittande gäster. Dessa skiljer sig genom att vi har allt från klassiska Fanny & Alexander jul i herrgårdsidyll på Krusenberg Herrgård till unikt vintermingel på en takterrass i Stockholm på moderna och mysiga Gastropol eller Origo. På vår lantliga oas Fågelbro Säteri finner du ett traditionellt julbord med italiensk touch och i skärgårdens hjärta på Smådalarö Gård får du en exklusiv upplevelse i form av en trerätters julinspirerad meny eller klassiskt julbord. Vi erbjuder helt enkelt, något för alla oavsett storlek på sällskap!
Hur kombinerar ni klassiska julbordstraditioner med moderna inslag för att skapa en unik catering- och eventupplevelse?
Maten är grunden i Sabis där vi arbetar med otroliga leverantörer inom all våra tre affärsområden. Detta gör att vi kontinuerligt provlagar mat, kombinerar smaker och skapar nya koncept och matupplevelser året runt.
Tradition och lokala råvaror står oss varmt om hjärtat och genom att vi har flera olika destinationer och eventanläggningar så kan erbjuder vi en attraktiv bredd just julbord, både klassiskt och modernt eller med en touch av Italien.
Många företag vill göra något mer än att bara äta julbord – vilka möjligheter erbjuder ni att kombinera julbordet med konferens, aktiviteter eller underhållning?
Alla våra hotell och anläggningar är destinationer, där vi välkomnar gäster till en helhetsupplevelse. Vi har skapat möjligheter att kombinera magisk mat och dryck med allt från kick-off, konferens, event eller annat firande samt lägga till aktiviteter som spa, vinterbad och bastu, mat & dryckesprovningar eller varför inte testa silent disco eller spännande mordgåta? Vill man verkligen slå på stort för hela företaget är buy out en fantastisk upplevelse där man under ett dygn eller några timmar tar över destinationen och skapar magiska upplevelser som kollegorna sent kommer att glömma!
Hur ser ni till att julborden fungerar för alla – från mindre ledningsgrupper till större företag som vill samla hela personalen?
Våra destinationer har både stora och små ytor och middagssalonger. Vi erbjuder att man kan välja att sitta tillsammans med andra bolag för att skapa en festlig julstämning eller få en exklusiv chambre separée om det passar gruppen bättre. Här kan man också välja en julmiddag med aktivitet istället för ett klassiskt julbord. Vi skräddarsyr utifrån kundens önskemål samtidigt som vi kan rekommendera det bästa utifrån vår gedigna erfarenhet.
Vilka är era bästa tips till företag som vill göra julbordet till en naturlig del av sitt årliga event- eller mötesupplägg?
- Nästan alla människor älskar traditioner och trygghet. Låt julen bli en tid där du samlar kollegor och partners för att fira året som gått.
- Välj en plats där era värdegrunder harmoniserar med destinationen och där ni känner att ni ger era kollegor en upplevelse som skapar energi in i det nya året.
- Samlas kring god mat och dryck, skåla för ett gott samarbete. Ja som ni hör, låt julen vara en tid för gemenskap och glädje och såklart en god matupplevelse.