När G.A.T. öppnar i början av 2026 är tanken inte bara att skapa ännu en restaurang i city, utan en plats där människor faktiskt vill samlas. Det märks i allt: de amerikansk/franska smakerna som får en personlig twist, den klassiska cocktailbaren som lyfts av hantverk och lekfullhet, och det sätt på vilket atmosfären hålls både inbjudande och självsäker.
Här finns rätter som King Crab Legs, New York Strip och Shrimp Cocktail, men också den nya signaturen Toast G.A.T. – toppad med anklever, oxfilé och caviar. Köket leds av Elias Nador, vars stil förenar tydlighet i smakerna med ett snyggt lugn.
”Vi kommer anamma den energi som finns i de många otroliga New York-bistros som vi själva förälskat oss i. Menyn kommer vara stor och härlig så att alla hittar något som funkar för just dem, just idag.
Maten ska kännas lyxig, men det ska också finnas en tydlig igenkänning i varje tugga. För mig personligen är det viktigt med höga smaker och snygg fräschör. En grönpepparsås ska faktiskt smaka grönpeppar – gärna lite konjak också”, säger Elias Nador, kökschef på G.A.T.

Och lika mycket som köket står för energi och generositet, utstrålar baren ren och skär skicklighet. Axel Söderström, känd från Tjoget, låter klassikerna glänsa precis så som man vill att de ska göra när det verkligen gäller – Cosmopolitan, Manhattan, Dry Martini, Midori Sour och fler ikoniska drinkar får nytt liv.
”En kväll på G.A.T. ska vara given för alla som vill avnjuta klassiska cocktails utförda på allra bästa sätt. Vi grundar oss i de traditionella recepten och utforskar små finurliga sätt att förfina dem. Jag kan redan nu säga att vår tequila-servering kommer vara värd ett besök i sig”, säger Axel Söderström, barchef på G.A.T.
Mitt i allt detta står restaurangchef Elin Banck och knyter ihop upplevelsen. Det är hennes känsla för värme och social energi som gör skillnaden – och det märks tydligt i hennes vision för G.A.T.
”Det ska bli så otroligt kul att välkomna våra gäster till en jäkla pangkrog. Ett ledord vi ständigt jobbar med är ’familjärt’, och det kommer vi hålla hårt i. Dukarna må vara vita och strukna, men du ska känna dig bekväm att komma som du är, och beställa vad du vill”, säger Elin Banck, restaurangchef på G.A.T.
Just den balansen – stramt och stiligt, men ändå fullständigt avslappnat – gör G.A.T. till en självklar scen för grupper som vill ha något mer än en vanlig restaurangkväll. Det kan vara en planerad middag, en viktig samling, ett firande, en kreativ session eller bara en kväll där man vill bjuda sitt sällskap på något riktigt bra.
För de som söker en mer avskild upplevelse finns två chambre séparées. En våning upp ligger det mindre rummet med plats för tio personer, där närheten till köket ger ett extra skimmer av puls och närvaro. En trappa ner väntar ett större, helt privat rum för tjugo gäster, med egen toalett, vinkällaranslutning och ett team som bara tar hand om just den gruppen.
Och så finns cocktailbaren – 40 platser, pulserande energi och lika mycket plats för mingel som för långa, härliga samtal.
G.A.T. öppnar den 22 januari 2026. Bokningen öppnar den 18 november via gatstockholm.com – och det är en trygg gissning att många kommer vilja säkra sina datum tidigt.





