Executiveeffect
  • Start
    • Affärsresor
    • Expertråd
    • Inspiration
    • Kontor
    • Ledningsmöten
    • Livsstil
    • Möteskultur
    • Personlig utveckling
    • Rekrytering
    • Styrelsearbete
    • Säkerhet
  • Member
  • Utvalda mötes- & eventlokaler
  • Profiler
  • Krönikor
  • Karriär
    • Lediga Jobb
  • Verktyg
  • EVENTLEVERANTÖRER
  • Partners
    • IMA – International Management Assistants 
    • Scandinavian XPO
    • Robot Event
    • 7A
    • Koncept & Event
    • Trippus
    • OneMotion
    • Elite hotels
    • Fotografiska
    • Citykonferensen
    • Golfbaren
    • Liberty International
    • Style Scandinavia
    • Mindley
    • Spritmuseum
    • Maxim
    • Artipelag
    • Aronsborg
    • Season Hotel
  • Annonsera
  • Om oss
Skip to content

2021-06-15 | Inspiration

Lär dig sabrera i sommar! – öppna champagne med en sabel i 4 enkla steg

Att öppna champagne med en sabel gör dig definitivt till stjärnan på festen. Det ser svårt ut men med den rätta tekniken kan alla lära sig. I sommar, på The Winery Hotel, anordnas det sabreringskurser med efterföljande bubbelprovning varje måndag.

Lär dig sabrera i sommar! – öppna champagne med en sabel i 4 enkla stegGå en sabreringskurs på The Winery Hotel i sommar. Foto: Jan Malmström

Att sabrera betyder traditionellt sett att man öppnar en champagneflaska med en sabel. Faktum är att verbet sabrera faktiskt kommer från det franska ordet sabresom betyder just sabel.

Den övre delen av flaskans hals slås alltså av med hjälp av en sabel eller något annat föremål. Nuförtiden sabreras det med alltifrån vinglas och köksknivar till skor och mobiltelefoner.

– Det kan vara både farligt och svårt men alla kan lära sig att sabrera, tricket är att träffa rätt punkt på flaskans hals, säger Camilla Forslund, sommelier på The Winery Hotel, som tillsammans med sina kollegor på The Winery Hotel håller sabreringskurser med efterföljande bubbelprovning varje måndag hela sommaren.

– Vi får otroligt mycket frågor kring sabrering. Många tycker att det är spännande och läskigt på samma gång. Därför bestämde vi oss för att dela med oss av vår kunskap så att fler kan lära sig konsten att sabrera.

Camilla Forslund berättar att ett vanligt nybörjarfel är att ta i från tårna.

– För att lyckas är det tekniken som är avgörande, att träffa rätt, inte att träffa hårt, säger Camilla.

Lär dig sabrera i sommar! – öppna champagne med en sabel i 4 enkla steg
Foto: The Winery Hotel

SÅ HÄR GÖR DU – FYRA ENKLA STEG

  1. Ta av folien runt flaskans hals
    Det är viktigt att sabreringsföremålet kan glida friktionsfritt över flaskhalsen.
  2. Ta av metallkorgen
    Tänk på att hålla en tumme på korken när du tar av metallkorgen så att trycket i flaskan inte gör så att den okontrollerat flyger iväg.
  3. Håll flaskan stadigt och placera sabreringsföremålet
    Håll flaskan stadigt underifrån och placera sabreringsföremålet mot flaskans mitt och se till att det ligger rakt mot flaskan. Du ska träffa kanten vid flaskans topp.
  4. Rörelsen ska vara bestämd men inte hård
    Dra sabreringsföremålet bestämt längs flaskhalsen utan att ta i. Tänk förbi flaskans hals och dra igenom hela rörelsen utan att stanna förrän föremålet kommit över på andra sidan.

KOM PÅ SABRERINGSKURS!

För att delta på en sabreringskurs räcker det att boka plats ett passande datum och dyka upp på utsatt tid. För de som vill göra vinupplevelsen komplett rekommenderar vi att fortsätta njuta av vin och mat i restaurangen och kanske även sova över på hotellet därefter Läs mer och boka.

Redaktionen [email protected]

Läs mer:

Stockholm och Copenhagen: Nobis Hotels får MICHELIN Key för världsklasshotell

Stockholm och Copenhagen: Nobis Hotels får MICHELIN Key för världsklasshotell

Nobis Hotels fortsätter sätta standarden för hotellupplevelser i världsklass. I 2025 års upplaga av MICHELIN Guide Hotels får Nobis Hotel Stockholm och Nobis Hotel Copenhagen varsin MICHELIN Key, en internationell utmärkelse som belönar exceptionella hotell som skapar minnesvärda gästupplevelser. Nobis Hotel Palma är redan en del av detta exklusiva urval sedan premiärlanseringen 2024.

Röda Huset lyfter svensk barhantverk till världsnivå

Röda Huset lyfter svensk barhantverk till världsnivå

Från Brunkebergstorg till världsscenen. Röda Huset klättrar till plats 35 på The World’s 50 Best Bars och är fortsatt Sveriges högst rankade bar. För grundaren Hampus Thunholm handlar framgången inte bara om utmärkelser, utan om att låta något genuint nordiskt tala till världen.

Modiga assistenter gör sina chefer bättre

Modiga assistenter gör sina chefer bättre

Att arbeta som Executive Assistant innebär inte bara att stödja sin chef – det handlar också om att våga utmana, sätta gränser och bidra till att chefen lyckas. Men hur gör man det på ett modigt och professionellt sätt?

Boka Magnus Helgesson – Föreläsaren som lyfter team, ledarskap och affärer

Boka Magnus Helgesson – Föreläsaren som lyfter team, ledarskap och affärer

Annons

Vill du ge ditt team en föreläsning som verkligen gör skillnad? Magnus Helgesson har inspirerat tusentals med sina insikter om ledarskap, team och attityd – och nu kan du boka honom till 20 % rabatt via Mindley.

Annonsplatta gron
IMA banner

BESTÄLL VÅRT KOSTNADSFRIA NYHETSBREV

Jag godkänner EventEffect Nordics personuppgiftspolicy *Personuppgiftspolicy

300x250 studio puck

Tillgängliga nätverk

 
  • IMA - International Management Assistants Sweden
  • Inhouse - Nätverket för Executive Assistants
  • The Pace - Nätverk för executive assistants
  • EGN - Nätverk för executive assistants
  • Chefssekreterarna Skåne
  • Cassto
  • Dialog - Kompetensnätverket för Executive Assistants
  • Handelskammarens Nätverk för VD-assistenter

Krönika

Utbildning

- Distansutbildningar

AKTUELLT ERBJUDANDE

Lediga Jobb

Mest läst

Möt Marika Svensson:  ”Min chef sa: Du är jag” 

Möt Marika Svensson:  ”Min chef sa: Du är jag” 

Vi möter Marika Svensson, Business Support till Chief Engineering & Technology Officer på Volvo Cars. För Executiveeffect berättar hon om sin karriärresa, vad hon ser som en EA:s viktigaste verktyg och varför hon skulle vilja vara EA till en militär.
Säkra din plats på EA Summit 2025 – boka till early bird-pris senast 6 oktober

EA Summit 2025: Framtidens ledningsassistent i praktiken

Executiveeffect arrangerar EA Summit 2025 den 17 november med temat ”Framtidens ledningsassistent – AI, kommunikation, ledarskap och projektledning i praktiken”.
EA Mingel #12 När kunskap, nätverk och nya perspektiv möts

EA Mingel #12 När kunskap, nätverk och nya perspektiv möts

Den 20 oktober bjuder Executiveeffect och Fotografiska in till ett exklusivt EA-mingel– en kväll där inspiration och nätverkande möts i en unik atmosfär. Programmet bjuder både på ny kunskap och tid för givande samtal med kollegor i branschen.
Säkra din plats på EA Summit 2025 – boka till early bird-pris senast 6 oktober

EA Summit 2025: En dag för inspiration, insikter och praktisk utveckling

Den 17 november samlas Sveriges ledningsassistenter för en halvdagskonferens på Citykonferensen i Stockholm. Under rubriken ”Framtidens ledningsassistent – AI, kommunikation, ledarskap och projektledning i praktiken” får deltagarna ta del av insikter från Executiveeffects stora EA-undersökning, praktiska verktyg för att samarbeta med Microsoft Copilot, och inspiration för att leda utan formell chefsroll. Det blir en dag då teori möter praktik och ...
EA-mingel #11 – Laax Experience på Skandia Bio

EA-mingel #11 – Laax Experience på Bio Skandia

Välkommen till höstens EA-mingel den 14 oktober! Denna gång samlas vi på anrika Bio Skandia i Stockholm för en kväll där Schweiz står i centrum – med inspiration, nätverkande och ett högaktuellt tema: Ledarskap med neurovetenskap och beteendepsykologi.

 

Executiveeffect.se - Oberoende nyheter, expertråd, inspiration och verktyg för ​dig​ som jobbar närmast ledningen i företag och organisationer.
Eventeffect Nordic AB, Vasagatan 28, 111 20 Stockholm
Vi följer GDPR och använder cookies. Läs mer här.

Eventeffect.se | Passioneffect.se | Saleseffect.se | Influencereffect.se | | Greatplacesinsweden.com