Häromveckan presenterades de nominerade bidragen till restaurangguiden 360° Eat Guide – den första nordiska restaurangguiden som kombinerar hållbarhet och gastronomi.
Omkring 250 restauranger och hotell i hela Norden har testats och bedömts av en oberoende jury som består av representanter, mestadels journalister, från samtliga nordiska länder.
I tio olika kategorier lyfts såväl restauranger, hotell, kockar som initiativ fram som på olika sätt arbetar med hållbarhet inom den gastronomiska världen.
Följande svenska hotell är nominerade i kategorin “Hotel”, där juryn har tittat på allt från deras menyer, hur de hanterar matavfall till deras vattenanvändning;
- Comfort Hotel Göteborg, Göteborg
- Eco By StrandNära B&B, Öland
- Hotell Kristina, Sigtuna
- Högbo Brukshotell, Sandviken
- PM & Vänner Hotell, Växjö
- Scandic Star Lund, Lund
- Talldungens Gårdshotell, Brösarp
- Yasuragi, Saltsjö-boo
Är du på jakt efter hållbara upplevelser till er kommande ledningskonferens? Spana i så fall in följande aktiviteter som är nominerade i kategorin “Experience”, i vilken juryn tittar på upplevelsens fokus på på lokal mat, lärande och samarbete mellan flera parter.
- Best of Eriksberg, Eriksberg Hotel & Nature Reserve, Eriksberg
- Kulinariskt äventyr, Do the North, Sankt Anna
- Från urskog till innanhav, Norrqvarn Hotell & Konferens, Lyrestad
- Hampholmen By Thomas Sjögren, Skärets Krog/Möjligheternas Magasin, Smögen
- Kalvträsk Outdoor Cooking School, White Mountain Lodge, Kalvträsk
- Ostron- och musseläventyr, Gullmarsstrand Hotell & Konferens, Fiskebäckskil
- Stedsans in the Woods, Hyltebruk
- Tastes and stories of the eight seasons, Njálgge, Jokkmokk
- Smaka på Burträsk, Visit Skellefteå, Burträsk
- Vingårdsupplevelse inklusive Restaurang ÄNG, Ästad Vingård, Ästad
360°EatGuide är ett initiativ av Bergkvist Publishing tillsammans med tidningen Restaurangvärlden och några av Nordens främsta kockar. Vinnarna presenteras vid en ceremoni i Stockholm den 30 september.