Grand Hôtel Stockholm har utmärkt sig genom att två av dess concierger nyligen blivit invalda i den prestigefyllda organisationen Les Clefs d’Or. Detta innebär att hotellet nu har fyra medlemmar i organisationen, vilket är flest i Norden.
Les Clefs d’Or är ett globalt nätverk för professionella concierger som startade i Paris på 1920-talet. Medlemmarna bär en gyllene nyckel på sin uniform, vilket symboliserar deras expertis och engagemang för att erbjuda service utöver det vanliga. För att bli medlem krävs minst två års erfarenhet som concierge, rekommendationer från två internationella medlemmar samt en rigorös urvalsprocess som inkluderar intervjuer och skriftliga uppgifter om besöksnäringen i den egna staden.
Pia Djupmark, vd för Grand Hôtel Stockholm, uttrycker sin stolthet över utmärkelsen: ”Vi strävar alltid efter att ge våra gäster, både lokala och internationella, en förstklassig service och minnesvärd upplevelse. Att vi nu har fyra concierger som är medlemmar i Les Clefs d’Or och belönats med nycklar, är en stor stolthet för oss. Det är ett uttryck för den expertis, passion och engagemang som präglar Grand Hôtels medarbetare och reflekterar vår ambition att ständigt leverera förstklassig service, likväl vårt åtagande att vara ledande inom gästfrihet.”
I den nordiska zonen för Les Clefs d’Or finns tre lokala sektioner: Finland, Danmark och Norge/Sverige. Av alla hotell i denna region är Grand Hôtel Stockholm det enda med fyra medlemmar i föreningen. Johanna Picano, Head of Concierge på Grand Hôtel Stockholm, betonar vikten av denna utmärkelse: ”Den resvana gästen söker ofta efter concierge-personal med Les Clefs d’Or-nycklar på sin uniform när de bor på hotell. Det handlar inte bara om att det är en kvalitetsstämpel, utan det möjliggör även en sömlös upplevelse för gäster som reser mellan hotell med concierger som bär nycklar. Det är en oerhört stor glädje att leda och arbeta med ett team som brinner för exceptionell service, och har ett genuint engagemang för yrkesrollen, Grand Hôtel och Stockholm som destination.”