”Med Othilia vill jag skapa en atmosfär där man glömmer tid och rum. Det ska vara en plats där alla känner sig inkluderade och hemma. Det första du ska tänka när du lämnar är: ’När kan jag komma tillbaka?’. Visionen är att skapa något tidlöst – en plats som blir en institution i sig själv. Genom att vårda Operakällarens historia vill jag samtidigt utmana den, öppna upp och tillföra en lekfull och kreativ energi”, säger Johan Evers.
Johan Evers har en lång och framstående karriär inom bartendervärlden, med flera prestigefyllda utmärkelser, inklusive titeln Sveriges bästa bartender. Hans tidigare projekt, ”A Bar called Gemma”, har fått internationell uppmärksamhet och omnämnts som en av världens främsta barer.
Oscar Durling, VD för AB Operakällaren, uttrycker sin entusiasm över samarbetet: ”Johan och jag har känt varandra i 20 år och jag har följt hans framgångar och framfart genom åren. Tillsammans med Johan och Bar Othilia har vi nu lagt ännu en viktig pusselbit på plats. Huset öppnar upp på ett helt nytt sätt.”
Bar Othilia kommer att erbjuda gästerna möjlighet att njuta av några av världens bästa viner, tack vare sin unika anknytning till Nobiskällaren, Sveriges främsta vinkällare. Dessutom planeras gästspel från internationellt hyllade bartenders och kreatörer, vilket förväntas höja standarden och tillföra en ny dimension till den gastronomiska upplevelsen på Operakällaren.
Emanuel Tärnqvist, Executive Chef på Operakällaren, ser fram emot att förverkliga visionen: ”Att få öppna vårt ’vardagsrum’, Othilia, känns som en viktig del av den vision jag delade med Daniel – att göra Operakällaren till en levande plats som är öppen för alla – och för alla tillfällen. Att tillsammans med Johan få driva gastronomin vidare och skapa ett uttryck där mat och dryck möts på ett sätt som aldrig tidigare funnits på Operakällaren är både spännande och inspirerande.”
Bar Othilia öppnar torsdagen den 16 januari kl. 17. Ett fåtal cocktailbord kommer att finnas tillgängliga för bokning, men gäster är också välkomna att komma förbi spontant.