Kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden vinner Årets Kock. Nytt för i år är att deltagarna förutom matlagning även tävlar i hantverksskicklighet och teoretiska kunskaper.
David Lundqvist, kökschef på Grand Hotel Saltsjöbaden tar emot priset som Årets Kock 2018.
Den avgörande finalen hölls i Kungliga Tennishallen i Stockholm. Där tävlade han mot tre andra kockar som också hade tagit sig igenom de kvalificerande deltävlingarna.
– Jag var otroligt peppad inför tävlingen och tränade ända in i det sista. Det var extra roligt att vinna just i år när tävlingen har höjt kraven, säger David Lundqvist.
Förutom matlagning tävlar kockarna numera i flera delmoment inom hantverksskicklighet och med teoretiska kunskaper. I år var även första gången tävlingen avgjordes på hösten, vilket innebär en ny råvarusäsong för de tävlande.
”Kvitto på att våra ambitioner och satsningar har gett resultat”
– För Grand Hotel Saltsjöbaden är Davids seger ett kvitto på att våra ambitioner och satsningar har gett resultat. Sedan ägarbytet för några år sedan har vi systematiskt arbetat med att höja kvaliteten inom alla delar av verksamheten, från matupplevelsen och boende till event och konferens, säger Charlotte Mangborg, vd på Grand Hotel Saltsjöbaden.
Du kan själv smaka på Davids mat på Grand Hotel Saltsjöbaden.
– Du kan såklart komma vilken dag som helst, vi har öppet alla dagar i veckan. Men ett tips är att boka plats till vårt julbord som vi lägger mycket tid på för att det ska bli helt perfekt, säger David.
Läs mer: Naturnära julbord du inte får missa