Jag tror att det handlar mycket om närvaro och engagemang genom att finnas med från planering till genomförande. Under hela projektet har vi ett nära samarbete med teknikleverantörer, eventproducenter, catering, dekor med flera säger Kristina Hagos.
Vad är det som blir bättre av att vi som plats är involverade?
Framförallt handlar det om att vi kan våra lokaler bäst. Om vi är involverade på ett tidigt stadium i projektplaneringen kan vi hjälpa till att tänka kring hur man kan genomföra eventet på ett effektivt och säkert sätt. Vi kan till exempel ge tips på vilken lastport som scenpodierna bör lastas in vid för att minimera onödigt kånkande. Eller var man placerar extra containrar för att cateringleverantören, som lagar mat på plats till tusen personer, ska ha nära till sin avfallshantering. Samma sak när det kommer till säkerhet. Vi vet hur man bör planerna kring nödutgångar och skyltning för att det ska vara så säkert som möjligt.
Du pratar även om att det är viktigt med engagemang, hur tänker du då?
Då menar jag att inte bara låsa upp dörren och skicka en faktura. Att vara mån om att det ska bli ett bra arrangemang. Det är någonting vi får positiv feedback på, att det känns tryggt att göra arrangemang hos oss. Om något oförutsett händer finns vi där och kan hjälpa till.
Mikaela Stangeby, som är projektledare Blick Möteskonsult, tyckte så här efter genomfört arrangemang i Subtopias lokal Hangaren:
– Arrangemanget hade höga krav på säkerhet och sekretess vilket passade utmärkt i den här lokalen. Subtopias flexibla och tjänstvilliga personal gav oss hjälp utöver förväntan.
Om man ser till ett arrangemangs innehåll, vad upplever du som de viktigaste ingredienserna för att de som är besökare ska bli nöjda?
Maten brukar vara väldigt central för att man ska ha en bra upplevelse av dagen som deltagare. Ett tips för att så många som möjligt ska bli nöjda är att deltagarna själva kan styra sitt innehåll. Som till exempel vår restaurang Folkes, som tar hand om catering i våra konferenspaket. De gör inte färdiga frallor till frukosten utan har en buffé av pålägg så deltagarna får sätta ihop sin egen fralla. Sen tror jag att det är viktigt att man håller tider. Att ha en effektiv dag som börjar och slutar när man har tänkt ger nöjda deltagare!
3 tips: Så här gör vi på Subtopia för att göra våra slutkunder nöjda
– Var delaktig under hela processen och hjälp kunden att effektivisera projektet med er unika kunskap om platsen.
– Var på plats och arbeta med kunden under genomförandet.
– Engagera er och visa att ni tar ansvar för slutresultatet.