Intervju med årets Executive Assistant: “Det finns ingen roligare tjänst”

Ta del av en exklusiv intervju med vinnaren av “Executive Assistant of the Year” - Laila Anani, Executive PA på Universal Music.

Laila Anani, Executive PA på Universal Music.

Nyligen avgjordes Executive Assistant Awards 2019 där Sveriges bästa assistenter på ledningsnivå lyftes fram. Executiveeffect.se fick en exklusiv intervju med vinnaren av utmärkelsen Executive Assistant of the Year – Laila Anani, Executive PA på Universal Music.

Grattis till utmärkelsen ”Executive Assistant of the Year 2019”. Hur känns det?
– Det är en stor ära, det är ett kvitto på att jag gör ett bra arbete, min energi, min kompetens, tiden jag lägger ner på mitt jobb och kollegor är uppskattat. Jag har fått så mycket kärlek från familj, vänner och kollegor så det känns helt magiskt.

Vad enligt dig utmärker en riktigt vass Executive Assistant?
– En service-minded, driven, lojal och självsäker person som står på sig men är också otroligt lyhörd och ödmjuk. En person som inte är rädd för att prova på något nytt, som kommer med nya idéer och förbättringar för sitt dagliga arbete, chefen, Ledningsgruppen och hela företaget i stort.

Vad är roligast i ditt jobb?
– Det jag älskar med mitt jobb är friheten jag har fått utav min chef. Vi har jobbat ihop i flera år och tillsammans skapat en tillit, förtroende och stor respekt för varandra. Jag har även fått möjlighet och förtroende att utveckla rollen som Executive Assistant på företaget till något jag är väldigt stolt över. Det finns ingen uppgift som är för liten eller för stor för mig. Om jag vill prova på något utanför mina arbetsuppgifter så ger han mig friheten att göra det och pushar mig. Jag älskar att varje dag är full av överraskningar och utmaningar som jag alltid försöker lösa på bästa sätt, tänka nytt och utmana mig själv.

– Musiken är också en drivande faktor till varför jag älskar mitt jobb. Det är en stor del av mitt liv, min vardag och mitt arbete och att jobba på världens största skivbolag och få njuta av ny musik varje dag är en otrolig glädje för mig. Och sist men inte minst min chef och kollegor som är helt magiska.

Vad ingår mer i din roll och i dina arbetsuppgifter som Executive Assistant?
– Jag gör mycket admin, kalender/schema, mötesbokningar, planerar alla luncher/fikan, strategidagar, kvartalsmöten, julfester, kickoffs dvs. företagets egna event planner. Jag jobbar mycket med samarbeten och sponsorer, aktiviteter för personalen och mycket mer. Mitt mål är att skapa en fin stämning på jobbet; välkomnande och inkluderande.

– Jag sitter även med i Ledningsgruppen där vi jobbar som ett team, jag ger råd och stöd till min chef och ledningen och jobbar för att alltid nå våra mål och vara på toppen.

Vilket tips skulle du ge till andra som är sugna på rollen? Och vad har du själv för bakgrund?
– Jag har studerat Medieproducent programmet på Umeå Universitet och Journalistvetenskap på JMK. Efter studierna har jag jobbat på många olika arbetsplatser; hotell, härbärge, Globen som driftledare, som journalist, som receptionist och sist men inte minst som Executive Assistant och alla jobb grundar sig i samma sak: service.

– Service är något man föds med, man har det i blodet och det kommer naturligt. Jag brukar ofta få höra att service faller sig naturligt för mig och jag har blivit framröstad till Årets Medarbetare 2 ggr under min tid hos Universal Music. Jag är en person som älskar att ge och min största glädje är att se andra lyckliga och nöjda.

– Om någon är sugen på att testa den här arbetsrollen så ska de verkligen göra det för det finns ingen roligare tjänst. MEN man ska inte tro att det är en ”enkel” tjänst utan det krävs otroligt mycket utav en. Det krävs lojalitet, dedikation, tid, tillgänglighet och otroligt hög arbetsmoral. Som Executive Assistant får man ge mycket av sig själv men vi får även otroligt mycket tillbaka.

Annons

MH Konferens skapar lyckade möten

Sedan tolv år är MH Konferens specialiserad på att just skapa bra möten och skräddarsydda konferensarrangemang. Verksamheten är uppbyggd av VD Marina Häggblom med många år i branschen och en bakgrund som bland annat Key Account Manager