Viking Glory som kommer att avgå varje morgon från Åbo till Stockholm erbjuder både miljötekniska och upplevelsemässiga innovationer. Fartyget som tar 2 800 resenärer kommer att ha totalt sex olika restauranger utifrån önskemål och behov. Viking Glory inreds tillsammans med svenska arkitektkontoret Koncept med den tematiska utgångspunkten att öppna upp den unika Östersjömiljön för alla ombord.
– Fyren är Viking Lines kanske mest spektakulära lokal någonsin. Här kan det lilla sällskapet njuta av mat i världsklass på fartygets bästa utsiktsplats. Det blir 220 graders extraordinär utsikt över saltstänkta kobbar och skär – och absolut ingenting som skymmer sikten, säger Lotta Lindroos, Viking Glorys lanseringschef.
Fyren kan bokas för max 12 sittande gäster till såväl frukost som middag. Vill man i stället ordna mingel för fler ryms upp till 26 gäster för exempelvis en lyxig cocktail. Det är också möjligt att boka mat- och dryckespaket såsom Scandinavian Afternoon Tea Break, Fyren Champagne Break och Fyren Seafood Break.
Skärgårdsoasen Kobba är en högklassig nordisk bistrorestaurang som kombinerar rena skandinaviska smaker med skärgårdsvyer och en okonstlad miljö. På morgnarna serveras här fartygets premiumfrukost medan middagarna bjuder på vällagade rätter med en hint av skog, hav och skärgård. Övrig tid kan den småsugna beställa snacks och smårätter i Kobba Bar.
Övriga restauranger på Viking Glory är den klassiska buffén, saluhallen Market med olika koncept från pizza till husmanskost, samt casual restaurangen Mimmi’s. Dessutom kan resenärerna under sommarhalvåret avnjuta måltider på Viking Terrace, Glorys egen takterass. Läs mer om Viking Glory och hela restaurangutbudet här.
Kobba och Fyren video