VD-assistent till internationellt bolag i Solna, Stockholm

Är du redo för nästa utmaning? Har du goda erfarenheter av att arbeta i en assisterande roll, tycker du även om att leverera service i världsklass och vara spindeln i nätet? Då har vi uppdraget för dig hos vår kund i Solna med start omgående!

Om tjänsten
Som VD-assistent kommer du främst att assistera VD:n, men även stötta resterande ledningsgruppen. Arbetsuppgifterna är traditionella som chefsassistent med allt ifrån kalender- och mailhantering, rese-, konferens- och mötesbokningar till att sammanställa styrelsematerial inför möten och sedan föra protokoll. I denna roll ligger du alltid steget före och ser vad som behövs göras. Det är en servicegivande roll där du håller ordning och reda. Detta är endast en del av de uppgifter som du får möjligheten att åta dig, och beroende på person finns möjligheter till att utvecklas och utöka rollen ytterligare.

I din roll som VD-assistent kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
– Assistera VD:n men även stötta resterande ledningsgruppen administrativt
– Kalender- och mailhantering, rese-, konferens- och mötesbokningar
– Koordinera och förbereda material till styrelse- och ledningsmöten samt att ta mötesanteckningar.

Om dig
Har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ett stort och internationellt bolag kommer du att snabbt sätta dig in i din nya tjänst! Du är van att ha engelska som arbetsspråk och behärskar både det engelska och svenska språket i tal och skrift. Som person är du strukturerad och systematisk och har hög arbetskapacitet och tål stress.

Vidare ser vi att du är en van datoranvändare och har goda kunskaper inom Officepaketet och Outlook.

Viktigt för tjänsten är:
– Assistera VD:n men även stötta resterande ledningsgruppen administrativt
– Ha hand om kalender- och mailhantering, rese-, konferens- och mötesbokningar
– Koordinera och förbereda material till styrelse- och ledningsmöten samt att ta mötesanteckningar.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet

Att arbeta som konsult på Adecco
Tjänsten är en del av vår personaluthyrning. Du är anställd av oss på Adecco men arbetar ute hos våra kunder. Att vara ambulerande konsult innebär att man blir anställd av oss Adecco för att utföra arbete i kundföretag och vars arbetsplats, arbetstid och arbetsuppgifter sålunda kan variera inom ett överenskommet tjänstgöringsområde.

Om anställningen
Tjänsten som VD-assistent är ett konsultuppdrag på heltid med startomgående. Till att börja med är uppdraget på 3 månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden.

Självklart har vi kollektivavtal. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag, rabatt på träningskort m.m. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta olika branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Om ansökan
Tjänsten skall tillsättas omgående och rekryteringsarbetet sker löpande. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen ”Ansök”.

  1. Första steget i vår rekryteringsprocess är ett personlighetstest (MAP) som skickas till din mail efter att rekryteraren har granskat din ansökan. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt.
  2. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval.
  3. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en telefonintervju. De som går vidare efter telefonintervju får möjlighet att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Vänligen notera att vi i vissa av våra processer även använder videointervjuer, fler tester och andra bedömningstekniker. Om det är aktuellt i just denna process kommer du att informeras om detta.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen
att kontakta ansvarig rekryterare:

Jelena Dogas via 073 -684 72 92

Har du frågor angående registrering, var god kontakta Adeccos Kandidatsupport:
kandidatsupport@adecco.se alt. via tel: 08 – 598 980 10.

Välkommen med din ansökan!

Ansök här!