FÖRMODLIGEN ÄR DET få som vet vad som döljer sig bakom den vackra fasaden på Grev Turegatan.
IVA Konferenscenter, sprungen ur Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademiens mer än sekelgamla verksamhet,
har precis som huset anor. Här döljs många lager av tradition och nytänkande.
–Kunskapen sitter i väggarna. Det gör att vi har hög lägstanivå på allt, säger Charlotta Svedberg, konferenschef.
Inredningen är omväxlande modern med både klassiskt vitt och starka färger men också pampigt smyckad med guld och stuckatur. Alla mötesrum har utsikt mot den gröna innergården.
Här finns enkel, smart och användarvänlig teknik, som pekskärmar och trådlös bildöverföring. Fasta teknikinstallationer i samtliga mötesrum ger stor flexibilitet och effektiva möten. Just tekniken har ju fått stort fokus de senaste åren och efterfrågan från kunderna ökar hela tiden. Här på IVA Konferenscenter genomför vi också egna webbsändningar, upp till 100 varje år med egna tekniker säger Charlotta Svedberg.
I SAMMA FASTIGHET finns också välkända Restaurang Grodan. Med dem har IVA Konferenscenter sedan 80-talet ett
fruktsamt samarbete – faktiskt kommer all mat därifrån. Den egna köksmästaren Luis Subirana med ansvar över festvåningen tar fram all mat och skriver menyerna till gästerna som deltar i olika möten och events.
– Många vill ha det lätt och fräscht men de klassiska rätterna är alltid populära.
Nu när det allt oftare dyker upp specialönskemål har vi extrem trygghet i att ha ett fullgott à la carte-kök.
– Det är roligt och utmanande när folk har särskilda önskemål och att menyerna förändras kontinuerligt. Många gäster är här ofta så variation är viktigt, säger Luis Subirana.
Högsta möjliga tekniska kompetens i kombination med tradition och service in i minsta detalj gör IVA Konferenscenter till ett givet val för både små och stora sällskap.