Här är Stockholms bästa krogar och kaféer – vinnare i Gulddraken 2019

I veckan utsågs Stockholms bästa restauranger, kaféer och barer när DN delade ut det åtråvärda krogpriset Gulddraken.

Foto: Magnus Ek, Oaxen

Sedan 2001 har DN delat ut krogpriset Gulddraken. Under det gångna året har tidningens redaktion granskat Stockholms krogvärld och i veckan prisades de bästa ställena inom kategorierna Bar, Kafé, Krog Budget, Krog Mellan och Krog Lyx.

Här är årets vinnare och motiveringar:

Krog budget: The Fishery, Brunkebergstorg
Brunkebergstorg 14, 08-641 01 00

Bild: The Fishery

Motivering: Vinnaren i budgetklassen visar att snabb mat inte behöver vara oengagerad eller fantasilös. Tvärtom! Här lagas alla rätter med en omsorg och generositet långt över det vanliga. Att man dessutom bidrar till att bredda Stockholms smakpalett gör upplevelsen ännu bättre.

 

Krog mellan: Hantverket
Sturegatan 15, 08-121 321 60

Bild: Hantverket

Motivering: Med avstamp i den svenska mattraditionen gör teamet bakom årets vinnare i mellanklassen varje besök till ett härligt smakäventyr. I den lummiga matsalen möts lekfullhet och kompetens och som gäst är det bara att dras med. Det är ett riktigt hantverk, helt enkelt.

Krog lyx: Oaxen krog
Beckholmsvägen 26, 08-551 531 05

Foto: Magnus Ek

Motivering: Här lockar man fram det absolut bästa ur de enklaste rovorna och de finaste smaksättarna, medan slitna begrepp som ”kärlek till råvarorna” och ”kunskap om hantverket” får en ny och djupare innebörd. Det är varmt, vänligt, vackert – och en upplevelse i världsklass.

 

Bar: Videgård
Sturegallerian/Humlegårdsgatan 17, 08-519 422 72

Bild: Videgård

Motivering: En gourmetdestination i en undangömd vrå, cocktails – och lika seriöst komponerade mocktails som utmanar traditioner. Till årets guldrakebar går vi för att umgås och uppleva den vida världens smaker, snyggt serverade med hantverkskunnande i botten och finess på toppen.

 

Kafé: Gast
Rådmansgatan 57, 08-27 02 22

Bild: Gast

Motivering: Att sticka ut i Stockholms kaféutbud är sannerligen inte lätt. Men ambitionen, kreativiteten och omsorgen om gästerna gör att vi vill återvända om och om igen. Kanske är det utsikten. Kanske är det kaffet, eller pannkakstravarna? Eller så är det att vi trivs, helt enkelt.

Källa: DN

 

Annons

MH Konferens skapar lyckade möten

Sedan tolv år är MH Konferens specialiserad på att just skapa bra möten och skräddarsydda konferensarrangemang. Verksamheten är uppbyggd av VD Marina Häggblom med många år i branschen och en bakgrund som bland annat Key Account Manager