För dig som är nyfiken på rollen som chefsassistent

Är du serviceinriktad och uppskattar struktur. Då kanske rollen som chefsassistent är något för dig. Här beskriver Execitiveeffect vad yrkesollen innebär.

Chefsassistent

Yrkesrollen som chefsassistent passar dig som är välorganiserad, serviceinriktad och uppskatta att arbeta med varierande arbetsuppgifter. Du ska främst stötta chefen med olika administrativa göromål men rollen innefattar även att driva egna projekt.

Kräva goda nätverksfärdigheter

Då du ofta är ensam med dina arbetsuppgifter är det viktigt att du känner dig bekväm med att jobba självständigt. Det är en yrkesroll som många gånger kan kännas ensamt. Samtidigt som det kräver att du är goda kommunikations- och nätverksfärdigheter.

Som chefsassistent är du vara spindeln i nätet. Är du duktig i din yrkesroll har du ett perspektiv på företaget som ingen annan har och vet det mesta som pågår på företagets olika avdelningar.

Klättra snabbt på karriärstegen

Vill du på kort tid skaffa dig en gedigen och bred erfarenheter kommer rollen passa dig utmärkt. Med varierande uppgifter, nya kontaktnät och spännande uppdrag kommer hjälpa dig att snabbt ta nya steg i karriären. Att arbeta som chefsassistent är den bästa affärsskolan du kan få.

Utbildningskrav

För att bli chefsassistent bör du minst ha en gymnasial kompetens, gärna från Handels- och administrationsprogrammet. Motsvarande utbildning från folkhögskola eller komvux går också bra. Har du en eftergymnasial utbildning är det meriterande.

Någonting som kan vara bra att tänka på är att många chefsassistent roller kräver att du har Körkort B.

Dina främsta arbetsuppgifter:
  • Ansvarig för protokollföring
  • Koordinera kalendrar, konferenser och olika evenemang
  • E-postadministration
  • Hantera fakturor, tidrapporter, resekostnader och liknande
  • Optimera administrativa rutiner
  • Sammanställa rapporter och samla in data samt följa upp planer och aktiviteter
  • Ansvarig för olika typer av dokument och presentationer
  • Samordna möten