De prisades i Executive Assistant Awards 2019

För tionde året i rad prisades Sveriges vassaste assistenter på ledningsnivå i tävlingen Executive Assistant Awards. Bakom tävlingen står Företagsuniversitetet i samarbete med IMA - International Management Assistants Sweden.

Tävlingen syftar till att uppmärksamma och lyfta fram goda exempel bland en yrkesgrupp som ofta inte står i strålkastarljuset men som ofta spelar en ovärderlig roll i många organisationer – assistenter på ledningsnivå. Genom tävlingen hoppas arrangörerna även sprida budskapet om värdet rollen tillför dagens företag.

Vem som helst kan nominera en kollega som arbetar som Executive Assistant eller har en liknande tjänst, som man tycker gör ett utmärkt jobb.

Under Executive Assistant Awards, som genomfördes i samband med konferensen Vidgade Vyer den 14 februari utsågs Laila Anani, Executive PA på Universal Music, till Executive Assistant of the Year.

Juryns motivering: ”Genom sitt professionella agerande och sin personlighet är Laila en fantastisk representant för bolaget och en förebild för sin chef och sina kollegor. Hon är kreativ, strukturerad och tar eget ansvar för att utveckla sin roll. Hon effektiviserar processer och underlättar arbetet för alla. Och – inte minst – hon ser till att alla känner sig inkluderade och trivs på arbetsplatsen. Laila arbetar modernt, agilt och proaktivt och har en alldeles speciell känsla för kommunikation och service. Laila har ”svart bälte” i assistentrollen.”

Vid samma tillfälle delades också Nordic Choice Hotels specialpris ut: Upcoming Executive Assistant of the Year. Utmärkelsen gick Emma Unogård som arbetar på Volvo.

Motivering: ”Emma uppfyller alla kriterier för denna utmärkelse. Förutom att hon har en naturlig fallenhet för administration och planering har hon hög social kompetens samtidigt som hon besitter stor empati. Hon är välorganiserad och strukturerad vilket gör att hon ofta ”ligger steget före”. Emma tar stort ansvar, leder projekt på ett föredömligt sätt, både gällande kommunikation och genomförande samt bidrar aktivt till dialogen i ledningsgruppen. Hon är mycket uppskattad av ledningen såväl som sina kollegor och utvecklas hela tiden i sin roll vilket gör henne till en värdig mottagare av utmärkelsen.”

Källa: Executive Assistant Awards