Guide: Så möblerar du för mötet

Biosittning, skolsittning, u-bord eller öar - vilken möblering är egentligen bäst vid mötet? Mötesexperten Antoni Lacinai guidar dig i valet de olika alternativen.

Hur ska du egentligen välja att möblera rummet där du ska ha ditt möte? Svaret är att det helt beror på vilken metod du har valt att använda för mötet och hur mycket deltagandet du vill ha från dina mötesdeltagare.

Mötesexperten Antoni Lacinai guidar till dig till vilken mötesmöblering som passar bäst till ditt möte;

Klassisk biosittning: Ska i princip endast användas till föreläsningar.

Skolsittning: Passar också främst i föreläsningssammanhang, men där deltagarna eventuellt vill ha möjlighet att ta anteckningar.

U-bord: Med denna möblering kan mötesledaren och deltagarna se varandra bättre, vilket skapar möjlighet till interaktion.

Öar: Optimal möblering för workshops och liknande mötesupplägg där deltagarna ska interagera och diskutera. Se gärna till att det finns whiteboardytor och blädderblock tillgängliga för deltagarna som de kan arbeta med. Se till att dina grupper inte är större än sex personer till antalet (per grupp).

Om Antoni:
Antoni Lacinai anlitas både i Sverige och utomlands för att utbilda, föreläsa och hålla i workshops inom kommunikation, ledarskap, teamwork och försäljning. Dessutom är han en av Sveriges bästa moderatorer samt certifierad coach och mental tränare.

Antoni har skrivit ett flertal böcker om kommunikation och motivation, och hans månadstankar når flera tusen människor. Han är också krönikör för VD-Tidningen och Eventeffect.

Annons

MH Konferens skapar lyckade möten

Sedan tolv år är MH Konferens specialiserad på att just skapa bra möten och skräddarsydda konferensarrangemang. Verksamheten är uppbyggd av VD Marina Häggblom med många år i branschen och en bakgrund som bland annat Key Account Manager