5 enkla tips som ger dig bästa omstarten 2019

Se till att få den bästa starten på det nya året med hjälp av Sveriges mest populära mentala tränare Olof Röhlander.

Foto: Peter Knutson

Nytt år innebär för många ett tillfälle för omstart. Här får du några tips och användbara verktyg av Olof Röhlander för att lyckas med din omstart.

  1. Välj ut och ta med dig det bästa från det gamla. Till skillnad från en nystart, där det handlar om att helt börja om, så är en omstart en framåtriktad förändringsprocess där du tar med dig det bästa av dina minnen och erfarenheter. Låt därför inte värdefulla insikter och fungerande vanor gå förlorade i din omstart.
  2. Acceptera dig själv och din omvärld. Ingen är perfekt och kommer någonsin att bli det. Misstag och felsteg kommer att ske, så låt inte ett nederlag få dig att ge upp i din omstartsresa.
  3. Skapa mening. Det sägs att genom att skapa en mening upplevs lidande inte lika starkt. Om resan mot dina mål tar emot, se till att vara medveten om varför du gör särskilda uppoffringar. Med andra ord, om det finns en mening det du gör, desto mer klarar du.
  4. Våga säga nej för att ge plats åt det du vill uppnå. Skapa utrymme för det nya genom att ha modet att säga nej till saker som tar energi och tid och inte gynnar din omstart.
  5. Summera i rätt ordning. Börja alltid med fokusera på det som har varit fruktsamt och bra när det är dags att summera din dag, vecka eller år. Ordningen spelar roll och att börja i rätt ordning ökar dina möjligheter att lyckas framöver.

Läs och lyssna mer om Olof Röhlanders tankar om omstart i Mattias Ribbings poddcast.