Siggesta Gård sätter fokus på kommunikation – vår tid största chefsutmaning?

Hur når vi fram med våra budskap i bruset? Varje dag sköljer information från alla håll över våra hjärnor… är vi skapta för att ta emot all information? Nej troligtvis inte. Mängden information är för de flesta i moderna samhället för stor för att vi skall kunna ta den till oss. Hur skall jag då som chef eller ledare nå ut till mina medarbetare och kollegor?

Kommunikation är en stressfaktor på jobbet

Det är inte konstigt att vi blir stressade idag, det är omöjligt att hantera alla dessa fysiska möten, telefonmöten, mail, nyhetsbrev, sociala medier, policydokument, gemensamma servrar etc.

Det gör det också svårare att nå fram för dig som chef, konkurrensen är stor om uppmärksamheten för dina budskap. Jag känner själv att det som stressar mig mest är att jag inte får tid att verkligen reflektera och ta in det som sägs. Vi pratar till varandra men når vi verkligen fram? Säger Susanne Blomberg VD på Siggesta Gård

Träna kommunikation med hjälp av hästar

Framför allt så måste du som avsändare av informationen ta ansvar för att mottagaren kan förstå och ta emot. Ett bra sätt att träna det på är att kommunicera med hästar. Det har Siggesta Gård förstått och tillsammans med Cattis Olsén skapat en kommunikationsövning med hästen som verktyg.

Att kommunicera med djur och inte minst hästar kräver tydlighet, upprepning, feedback och uthållighet. Att öva sig i kommunikation med hjälp av hästar är en utmaning som kan hjälpa dig att bli tydligare i ditt ledarskap och tydligare i din kommunikation. Innehållet och upplägg anpassas efter önskemål och behov. Övningarna sker både från hästryggen och från marken.

-Vi har fått en enormt positiv feedback på denna kommunikationsövning. Förutom insikten i den egna kommunikationsstilen så förstärks också intrycken av naturen, närheten till djuren och dofterna… du minns bättre när alla sinnen är närvarande och jag tror att det här är inte en övning som man minns bättre än många andra liknande övningar som har tendens att blekna ur medvetandet efter ett tag säger Susanne Blomberg.


KONTAKTA OSS:

Boka konferens, fest eller kick off
Ring 08-562 80 120 eller maila boka@siggestagard.se.

Fest- och bröllopsplanering
Tillgängligt året runt, kontakta oss på 08-562 80 120 eller boka@siggestagard.se

Vid frågor kontakta:
Susanne Blomberg, VD
susanne.blomberg@siggestagard.se